19 Οκτωβρίου 2020

Συχνοτική Συμπεριφορά, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

 

Το τηλεφώνημα έπεσε Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, κάπου προς το μεσημέρι· κι ενώ δεν κράτησε πολύ, έμοιαζε μακρύ. Ο χρόνος είχε ξαφνικά τεντωθεί σε μάκρος, λόγω της ανακοίνωσης στην άλλη άκρη της γραμμής: η Συχνοτική Συμπεριφορά, μια εκπομπή που ξεκίνησε στα FM το καλοκαίρι του 2008, δεν επρόκειτο να συνεχίσει στο νέο πρόγραμμα του 105,5 Στο Κόκκινο, το οποίο θα άρχιζε με την έναρξη της επερχόμενης εβδομάδας (5/10). Η κλεψύδρα του χρόνου της, επομένως, θα τελείωνε με τις δύο εκπομπές του Σαββατοκύριακου που μεσολαβούσε. 

Καθώς ήμουν ο πρώτος που δέχτηκα το τηλέφωνο, πήρα αμέσως τον Στυλιανό Τζιρίτα. Δεν τον βρήκα, μιλήσαμε τελικά λίγο πιο μετά, όταν είχε πλέον λάβει κι εκείνος την ανάλογη κλήση. Δεν είπαμε πολλά. Στράφηκα έπειτα προς την ξεχαρβαλωμένη τσάντα Kraftwerk που έχω από το ταξίδι μου στο Βερολίνο πριν κάποια χρόνια· εκεί βάζω πάντα όσα βινύλια έφερνα να παίξω στην εκπομπή. Είχα ήδη διαλέξει μερικά για το Σάββατο, αλλά πλέον είχαν έρθει τα πάνω-κάτω. Τα παραδοσιακά της Θεσσαλίας δεν χώραγαν σε ό,τι επρόκειτο να στηθεί ως προ-τελευταία εκπομπή, ούτε κι εκείνα τα bhaṅgṛā. Μόνο ο Γιώργος Μαρίνος τη γλίτωσε, τελικά· ίσως επειδή «πάντα ένα νησί στον Ειρηνικό θα μας περιμένει», ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Το μόνο σίγουρο, ήταν ότι θα το καίγαμε το πελεκούδι με τον Τζιρίτα· δεν χρειαζόταν δηλαδή καν να το συζητήσουμε, ούτε να φροντίσουμε για το ποιος θα έφερνε Rainbow (κάποιος θα το έκανε, τι διάολο). Και, ασφαλώς, δεν συζητιόταν ότι θα φεύγαμε κύριοι από τον ραδιοφωνικό αέρα, ως επαγγελματίες παλαιάς κοπής. Γι' αυτό και η εκπομπή του Σαββάτου ξεκίνησε ευθύς εξαρχής ως σόου, με τον Τζιρίτα εσκεμμένα καθυστερημένο να ακούγεται να μπαίνει από το βάθος για να βγει έπειτα μπροστά στο μικρόφωνο και να εξηγήσει σε ποιες τρεις περιστάσεις επιτρέπεται κανείς να αργήσει –μία βέβαια από αυτές, ήταν και προτελευταία σου εκπομπή. 

Δεν ήταν εύκολη στιγμή, όμως η ψυχραιμία κρατήθηκε. Η πιο δύσκολη αποστολή, άλλωστε, ήταν η τελευταία εκπομπή, που βρισκόταν πια προ των πυλών.

Τα υπόλοιπα εκείνου του Σαββάτου μπορείτε να τα ακούσετε με κάθε λεπτομέρεια πατώντας στον σύνδεσμο εδώ, με τη σημαντική επισήμανση ότι –καθώς η εκπομπή λήφθηκε από το αρχείο του 105,5 Στο Κόκκινο– περιέχει και τα δελτία ειδήσεων που της αναλογούν (των 16.00 στο ξεκίνημα και των 17.00 στο ενδιάμεσο). 

Συμπεριφέρθηκαν συχνοτικώς τα εξής κομμάτια: 

1. ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΟΚΥΠΡΙΑΝΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ: Ακολουθία Παρακλήσεως Των Αγίων Μαρτύρων Κυπριανού Και Ιουστίνης / Ευλογητός Ο Θεός / Κύριε Εισάκουσον
2. U2: Beautiful Day
3. ARMY OF LOVERS: Crucified
4. THE SMASHING PUMPKINS: Cherub Rock
5. ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ: Να 'Μαστε Πάλι Εδώ, Αντρέα!
6. ORNETTE COLEMAN & JERRY GARCIA: Singing In The Shower
7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Το Σεξ -live στη Μέδουσα
8. RAINBOW: Long Live Rock 'N' Roll
9. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ: Σ' Έχω Κάνει Θεό
10. BRUCE SPRINGSTEEN: Born To Run
11. ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα Σφάλματά Σου Πέλαγα
12. SHAGGY: Boombastic
13. U.D.O.: Blitz Of Lightning
14. CHARLES AZNAVOUR: La Bohème
15. ΑΝΤΖΥ ΣΑΜΙΟΥ: Παράλληλη Αγάπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου