18 Απριλίου 2021

Συχνοτική Συμπεριφορά, Σάββατο 3 Απριλίου 2021


Για την πρώτη Συχνοτική Συμπεριφορά του Απρίλη, αποφασίσαμε με τον Στυλιανό Τζιρίτα να κάνουμε ένα από τα προσφιλή αφιερώματα της εκπομπής: μακροσκελείς συνθέσεις από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες (γνωστούς ή και όχι), οι οποίες δεν παίζονται συνήθως στα ραδιόφωνα λόγω μεγάλης διάρκειας.

Και να πούμε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω της μάστιγας των playlist, που έχουν τσακίσει τη ραδιοφωνία των FM, αφήνοντας πεδίο ανεξαρτησίας και ευελιξίας μόνο σε όσους σταθμούς εκπέμπουν αποκλειστικά μέσω ίντερνετ –και σε όσους βέβαια μικρότερους σταθμούς των ερτζιανών επιλέγουν να μην παίζουν αυτό το θλιβερό παιχνίδι. Άλλωστε, ούτε στον Εν Πλω 89.2 όπου βρισκόμαστε τώρα, ούτε στην προηγούμενη συνεργασία μας με τον 105,5 Στο Κόκκινο, αντιμετωπίσαμε τέτοιο ζήτημα.

Πολλές φορές, δηλαδή, ακόμα και σε συνθήκες τέτοιας ανεξαρτησίας, είμαστε οι ίδιοι που λέμε «άσε, ας μην το παίξω τώρα αυτό», προκειμένου να μας χωρέσουν περισσότερες επιλογές. Ακόμα κι αν πρόκειται για κομμάτια από πολυσυζητημένους και διακριθέντες δίσκους, όπως π.χ. τις Ωδές (1979), όπου η άνωθεν εικονιζόμενη Ειρήνη Παππά συνεργάστηκε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Είναι μια αυτολογοκρισία, αν θέλετε. Οπότε χρειάζεται πού και πού να σπάμε τα φράγματα. 

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το σόου (χωρίς διαφημιστικά μηνύματα) πατώντας στον σύνδεσμο εδώ.

Συμπεριφέρθηκαν συχνοτικώς τα εξής κομμάτια:

1. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ: Μοιρολόι
2. MILES DAVIS: Miles Runs The Voodoo Down
3. JASPER: Baby Please Don't Go
4. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Φαγιούμ
5. SIGUR RÓS: Sigur Rós
6. EMERSON, LAKE & PALMER: Pirates
7. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ: Μπάλλος
8. WOLFGANG DAUNER'S ET CETERA: Tuning Spread 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου