20 Δεκεμβρίου 2020

Συχνοτική Συμπεριφορά, Σάββατο 3 Αυγούστου 2019


Αύγουστος στο ραδιόφωνο είναι «παραδοσιακά» (για τους περισσότερους) μήνας αδειών, με τα προγράμματα να αναπροσαρμόζονται αναλόγως. 

Με τον Στυλιανό Τζιρίτα, ωστόσο, μοιραζόμασταν ήδη από την αρχή της Συχνοτικής Συμπεριφοράς λογικές «παλαιάς κοπής», οπότε δεν μας άρεσε η συνήθης πρακτική των επαναλήψεων: προτιμούσαμε να κλείνουμε στούντιο και να προηχογραφούμε (είτε σόλο, είτε μαζί), ώστε να υπάρχει πάντοτε κάτι φρέσκο για τους ακροατές μας. Και, πράγματι, στα 12 χρόνια που μείναμε στον αέρα έτσι πορευτήκαμε –επαναλήψεις εκπομπών έπαιξαν μόνο εκτάκτως, κατά το πρώτο μας κλειδαμπάρωμα επί κορωνοϊού, φέτος την άνοιξη.

Η 3η Αυγούστου του 2019 είχε οριστεί ως σόλο για μένα, οπότε σκέφτηκα να την κάνω κάπως θεματική, αφιερώνοντάς τη δηλαδή σε κομμάτια διακεκριμένων δημιουργών τα οποία δεν παίζονται συνήθως στα ραδιόφωνα λόγω (μεγάλης) διάρκειας. Στην πορεία μαζεύτηκε υλικό για δύο τέτοιες εκπομπές, οπότε αυτή έγινε «μέρος 1» του σχετικού αφιερώματος και προηχογραφήθηκε με τον Αχιλλέα Φακόπουλο ως ηχολήπτη.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το σόου πατώντας στον σύνδεσμο εδώ. Καθώς η εκπομπή ανεβαίνει από το προσωπικό μας αρχείο, δεν περιέχει ούτε τα δελτία ειδήσεων που αναλογούν στην έναρξη και στη συμπλήρωση της μίας ώρας, ούτε τα ανά ημίωρο διαφημιστικά διαλείμματα.
 
Συμπεριφέρθηκαν συχνοτικώς τα εξής κομμάτια:

1. MEMBERS OF THE PHILIP GLASS ENSEMBLE & YO-YO MA (σε διευθ. MICHAEL RIESMAN): Philip Glass's Religion
2. LOREENA McKENNITT: The Lady Of Shalott
3. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Nucleogenesis pts. I & II
4. LEONARD COHEN: Democracy
5. ELTON JOHN: The One
6. ORBITAL: The Girl With The Sun In Her Head
7. ΤΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΕΛΛΑ ΓΑΔΕΔΗ: Μαύρη Θάλασσα (Απόσπασμα) -ζωντανή ηχογράφηση στο Κύτταρο, 1971
8. AMON DÜÜL II: I Want The Sun To Shine
9. DEAD CAN DANCE: Kiko
10. NUSRAT FATEH ALI KHAN & MICHAEL BROOK: Intoxicated



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου