13 Δεκεμβρίου 2020

Συχνοτική Συμπεριφορά, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η δεύτερη καραντίνα πήρε (κι άλλη) παράταση, όπως δυστυχώς αναμενόταν –άσχετα που κάποια πράγματα θα ανοίξουν από Δευτέρα, οπότε θα καταφέρουμε ας πούμε να κουρευτούμε, πριν γίνει το μαλλί σαν του Jack Nance στο Eraserhead.

Έστω κι εκπέμποντας από το ...αρχείο της, πάντως, η Συχνοτική Συμπεριφορά θα επιχειρήσει και αυτήν την Κυριακή να διασκεδάσει το κλίμα της γκρι κατήφειας που μας περιβάλλει. 

Σήμερα, μάλιστα, έχουμε για τους φίλους μας κάτι αληθινά ...συλλεκτικό, καθώς γυρνάμε σχεδόν 10 χρόνια πριν, σε μια εκπομπή από τον Μάρτιο του 2011. Η οποία (προ)ηχογραφήθηκε με τον Νίκο Μπιτσιμέα στην κονσόλα και ξεκίνησε με τα νεύρα του Στυλιανού Τζιρίτα σε κρόσσια, καθώς κάποιος του την είχε πει, λέει, που μουρμούραγε ένα κομμάτι της Ελένης Δήμου. Ελένη Δήμου βέβαια δεν παίξαμε, αλλά και ο κύριος Τζιρίτας πέρασε τελικά σε διαφορετικό ρεπερτόριο: θα τον ακούσετε να σιγοτραγουδά Λευτέρη Μυτιληναίο, κάπου προς το μισάωρο.

Σημειώστε, επίσης, ότι στη διαδικασία της «κονσερβοποίησης» –γι' αυτό και δεν το καταλάβαμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και ο ηχολήπτης– χτύπησε (για τα καλά, μάλιστα) και ο ...δαίμων του στούντιο παραγωγής (ακόμα στην οδό Σαρρή, τότε). Με αποτέλεσμα άλλο τραγούδι του Robert Plant να προλογίζουμε κι άλλο να παίζει ή να νομίζουμε ότι βάζουμε David Sylvian, ενώ εν τέλει έμπαιναν οι Cult. Κάτι που νομίζω ότι δεν θα έπαιρνε πολύ καλά ο Sylvian, εάν το γνώριζε· πόσο μάλιστα από τη στιγμή που οι Cult θα ξανάπαιζαν λίγο μετά. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, σε κάποιο σημείο εξαφανίστηκαν και οι πρόζες, οπότε την αποφώνηση ανέλαβαν οι ...Strawbs!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο αυτό το σερί ατυχημάτων πατώντας στον σύνδεσμο εδώ. Καθώς η εκπομπή ανεβαίνει από το προσωπικό μας αρχείο δεν περιέχει ούτε τα δελτία ειδήσεων, ούτε τα διαφημιστικά μηνύματα που της αναλογούσαν την εποχή της ζωντανής της μετάδοσης.
 
Συμπεριφέρθηκαν συχνοτικώς τα εξής κομμάτια: 

1. ROBERT MITCHELL'S PANACEA: Lucid Dreamt
2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ: Όταν Χαράζει
3. MICHAEL WOLLNY & TAMAR HALPERPIN: Mesmer
4. ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ & ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ: Αμφιβολία
5. THE CULT: Painted On My Heart
6. ROBERT PLANT: Last Time I Saw Her
7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ: Ο Τραγουδιστής
8. THE CULT: Painted On My Heart
9. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: Κάτσε Καλά
10. STRAWBS: Down By The Sea



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου