20 Ιουλίου 2020

Συχνοτική Συμπεριφορά, Κυριακή 19/7/2020


Την Κυριακή, η εκτέλεση στο "Syrinx" του Claude Debussy (1913) από τον θαυμάσιο Ελβετό φλαουτίστα Peter-Lucas Graf, έδωσε ιδανική πάσα στην τηλεφωνική μας συνομιλία με τον Κορνήλιο Μιχαηλίδη: τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων. Το οποίο, παρά τις φετινές υγειονομικές αντιξοότητες, ξεκίνησε τη διαδρομή του για 5η σαιζόν, με είσοδο δωρεάν για το κοινό και προαιρετική οικονομική ενίσχυση του Καταφύγιου Θαλάσσιας Ζωής στο Αιγαίο.

Η υπόλοιπη Συχνοτική Συμπεριφορά βασίστηκε στο γνωστό ...τουρλουμπούκι, παρά δε την απουσία του έτερου Καππαδόκη, Στυλιανού Τζιρίτα, λόγω των θερινών αδειών του ραδιοφώνου μας, η φωνή του ακούστηκε, καθώς παίχτηκε ο "Σερβιτόρος" από τον φετινό δίσκο του συγκροτήματος ΜΑΣ, στο οποίο και μετέχει. 

Σταθήκαμε επίσης, μεταξύ άλλων, σε Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ εκτελεσμένο με Moog synthesizers στα τέλη των 1960s, σε ένα ωραίο ηπειρώτικο από «δύσκολο» δίσκο των Αδελφών Χαλκιά που πέτυχε ο Παντελής Νταβανέλος από το τηλεφωνικό μας κέντρο (και έφερε ειδικά για το σόου), θυμηθήκαμε ηρωικά μακρυμάλλικα χρόνια με το εγχώριο συγκρότημα των Trade Mark, ενώ δεν παραλείψαμε και τα τωρινά δρώμενα, παίζοντας τη διαμαντένια επιτυχία των εικονιζόμενων Lil Nas X & Billy Ray Cyrus. 

Η εκπομπή θα επιστρέψει το Σάββατο 25 Ιουνίου, με τη συνθέτρια Πιπίτσα Κληροπούλου να έρχεται καλεσμένη στη 2η ώρα (μετά το δελτίο ειδήσεων των 17.00, δηλαδή), με αφορμή την έκδοση του πρώτου της δίσκου Είσαι Λιμάνι Μου. Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα φιλοξενήσουμε στα στούντιό μας το συγκρότημα Kooba Tercu, με αφορμή το φετινό τους άλμπουμ Proto Tekno

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το σόου της περασμένης Κυριακής πατώντας στον σύνδεσμο εδώ, με τη σημαντική επισήμανση ότι –καθώς η εκπομπή λαμβάνεται από το αρχείο του 105,5 Στο Κόκκινο– περιέχει και τα δελτία ειδήσεων που της αναλογούν (των 16.00 στο ξεκίνημα και των 17.00 στο ενδιάμεσο).

Συμπεριφέρθηκαν συχνοτικώς τα εξής κομμάτια

1. WENDY CARLOS: Johann Sebastian Bach's Brandenberg Concerto no. 3 (First Movement)
2. PAUL MAURIAT: When The Rain Begins To Fall
3. ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι Εντάξει Μαζί Μου
4. PETER-LUCAS GRAF: Claude Debussy's Syrinx
5. EMERSON STRING QUARTET: Alexander Borodin's String Quartet no. 2 (Allegro Moderato)
6. PINK FLOYD: High Hopes
7. ΑΦΟΙ ΧΑΛΚΙΑ: Στο Μπισδούνι Βράζουν Ρύζι
8. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ: Ο Γερο-Δήμος
9. TRADE MARK: Fatal Blues
10. THE VELVET UNDERGROUND & NICO: Sunday Morning
11. ABBA: Dancing Queen
12. RED M: Natural Woman
13. ΜΑΣ: Σερβιτόρος
14. LOST BODIES: Πάτερ Ζωσιμάς
15. ARMORED SAINT: Glory Hunter
16. LIL NAS X & BILLY RAY CYRUS: Old Town Road (remix)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου